След като първи две серии на Anger management бяха с уникално висок рейтинг (достигнаха 5.74 милиона зрители), се очакваше, че бъдещето пред ситкома е доста бляскаво. Честно казано – харесах епизодчетата, бяха свежички и забавни. Чак се изненадах, че са се появили доста негативни ревюта през следващите дни. Явно обаче съм бил един от малкото, които са харесали пилотната поява на Anger management.

Още трети епизод пропадна на дълбоко с рейтингите (3.37 млн зрители), повече може да прочетете тук. Освен това беше отвратителен. Нарочно тогава не писах никакъв коментар, защото изчаках да видя какво ще е положението този четвъртък. Епизодът беше още по-зле от предишния и явно нещата не вървят на добре за този сериал. Причината не е в това, че на мен не ми е харесала серията, а че зрителите са паднали вече на 2.4 млн.

На практика не са изминали и три седмици, а Anger management вече е с по-малко от половината си първоначална аудитория. Разбира се, може да се дължи на конкуренцията въпросните седмици, но това е слабо оправдание. Въпросът е дали рейтингът ще продължава да спада и с каква скорост, защото засега не просто върви надолу, ами пада отвесно. Това, че с всяка следваща серия нещата изглеждат с една идея по-слаби откъм качество не помага никак. Ако след четири серии са ти свършили идеите, как се очаква да направиш още 20 или 30?

Разбира се, ако погледнем статистиката, ситкомът остава в топ десет на предаванията по кабелната телевизия, но дали това ще е достатъчно за FX да го продължат? Напомням ви, че засега са заснети десет епизода и от представянето им зависи дали от телевизията ще го задържат в ефир. Пък и трябва да отчетем факта, че господин Шийн си е рискова инвестиция заради личния си живот. Преди три седмици бях убеден, че шоуто ще бъде продължено, но вече не съм много сигурен. Не просто заради намаляващите зрители (те са най-важни де), но и заради слабото качество.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *