Със сигурност никога по телевизията не е имало толкова много комиксови сериали, колкото има днес. Оказва се, че те са чудесна инвестиция и лично CEO-то на Time Warner Джеф Бюкис (Jeff Bewkes) е заявил, че шоутата, базирани на DC comics, генерират повече от милиард годишно .

В момента по The CW, която е отчасти собственост именно на Time Warner, вървят  Arrow, The Flash, DC’s Legend of Tomorrow, Supergirl и iZombie. Освен това по FOX, една от най-големите телевизии в САЩ, се излъчват Gotham и Lucifer, а по AMC– Preacher.

Бумът на шоутата тепърва предстои обаче, защото по средата на сезона ще бъде излъчен Powerless по NBC, друга голяма телевизия в САЩ, а от кабелната SyFy (която едно време излъчваше WWE Smackdown) са поръчали пилотен епизод на „Криптон“ (разказващ за събитията от планетата на Супермен).

Бюкис не е уточнил точно откъде идва този билион, но сериалите на DC събират приходи по много начини – права върху героите, реклами от телевизията, продажби на Блурей и ДВД, права за излъчване в други държави, мърчъндайз и други.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *