The Bourne Legacy стартира с 40.2 млн. този уикенд в САЩ и съответно оглави класацията по приходи. След него се нареди друг дебютант – The Campaign с около 27 млн.

The Dark knight rises остана трети. На него ще отделя специално внимание след малко.

На четвърто място с 15.6 млн. е Hope Springs. Филмът е с участието на Meryl Streep, Tommy Lee Jones и Steve Carell, като засега се прожектира само в Щатите. Официално бюджетът му не фигурира никъде, но от iMDB го оценяват на около 30 млн. , така че можем да го отчетем като успех на този етап.

Total Recall се срина на шеста позиция, като приходите от уикенда му са едва 8.1 млн. Лентата е струвала 125 млн., а досега от цял свят е събрала малко над 70. Освен това очевидно не се харесва особено и към момента изглежда ще е сериозно разочарование.

Относно TDKR – този уикенд Батман донесе 19.5 млн. Общите му приходи от цял свят са 835, като 390 от тях идващ от САЩ. Все още „Игрите на глада” е по-печеливш зад океана, но това ще се промени съвсем скоро. Филмът на Нолан по всяка вероятност ще финишира втори в бокс-офиса на Щатите тази година (след The Avengers). Когато броим приходите от цял свят, то The dark knight rises вече си е втори (на първо място пак е „Отмъстителите”). Един милиард обаче едва ли ще достигне, макар че ще е близко.

Очевидно филмът няма да пожъне успеха на The dark knight – сиреч предишната лента на Нолан за супергероя. Засега всички данни сочат, че вторият филм от поредицата е бил по-доходоносен от третия. Това обаче не може да се счита за провал. Филмът, в който Леджър се превъплъти в Жокера, е един от най-доходоносните за всички времена. Той е едва 12-тия филм, който е успявал да събере повече от 1 млрд., а за всички времена в САЩ е на четвърта позиция по приходи. Така че реално подобен успех е много трудно да бъде постигнат отново.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *